PODGORICA, ZETA
Prodaja, Plac, 1945 M2

Detalji :
Stanje : ravan
Sifra objekta :   2186
 
Opis :
Plac se nalazi u selu Goričani u Zeti, konkretno između nove zaobilaznice i magistrale. Plac je udaljen oko 700m od magistrale PG-BR a izlaz na zaobilaznicu je trenutno udaljen oko 1,5 km. Ipak, plac se nalazi na oko 111m vazdušne linije od zaobilaznice, i postoji ucrtan put pomoću koga će izlaz na zaobilaznicu biti udaljen samo oko 240 metara (put je označen na skici).
Plac je povoljan za gradnju jedne ili dvije kuće, jer se može podijeliti. Takođe, može biti povoljan za poslovne, odnosno magacinske objekte. Zemlja je vrlo plodna, trenutno se na njoj uzgaja kukuruz i pšenica, a uzgajale su se i lubenice, krompir, paradajz, itd. Što se tiče voća, reon je veoma povoljan za trešnje, višnje, jabuke, kruške, vinovu lozu, šljive, smokve, nar i kivi, kao i mandarine i masline, pa voćnjak oko kuće može biti veoma interesantan.

Plac u ovom trenutku nije obuhvaćen prostornim planovima, osim GUR Golubovci, u kome je označen kao zemljište za stanovanje i poljoprivredno zemljište. Prema parametrima koji obično važe u ovakvim regijama, u slučaju gradnje kuće, maksimalna kvadratura bila bi do 500m2 a spratnost P+Pk. Struja i brzi internet, telefon i kablovska se mogu odmah priključiti, dok je vodovod razvučen na oko 250 metara od placa i može se inicirati procedura da se krak produži. Može se koristiti i bunarska voda, koja se nalazi na dubini od 9 do 12 metara.

Plac se nalazi na pješačkoj udaljenosti od administrativnog centra u Golubovcima. Na oko 700 do 1500m udaljenosti nalaze se osnovna i srednja škola, vrtić, Dom zdravlja, zubarska ordinacija, Pošta, Opština Golubovci, prodavnice, teretana, banka, veterinarska ambulanta, knjižara/fotokopirnica, kafići, itd. Potrebno je oko 15 minuta vožnje do Podgorice, a sve autobuske linije koje idu u Zetu (22, 23/24 i 28) imaju stanicu koja je udaljena oko 700m od placa.
Površina placa: 1945,46 m2
Dimenzije: širina oko 18m - dužina oko 109m
Orijentacija: sjever-jug, ulaz je na južnoj strani
Cijena: 42.000€
   
Cijena : 42000 eura