PODGORICA, GORNJA GORICA
Prodaja, Kuca, 105 M2

Detalji :
Stanje : odlican
Povrsina placa : 1460
Sprat : 0
Struktura : Jedan stan
Garaza : da
Sifra objekta :   1387
 
Opis :
Povrsina placa: 1460m2
Garaza: 42m2
Povrsina kuce: 105m2 Podrum: 20m2
Godina izgradnje: 1990.
Gradjevinska dozvola: ima.
Prostorije:
- dvije spavace sobe
- hodnik, velik zato što je prvobitno trebalo da se radi kuća na sprat
- kupatilo
- kuhinja, trpezarija i dnevna soba integrisane su u jednu prostoriju.
Imaju dvije terase, velika ulazna terasa i na suprotnoj strani na izlazu iz trpezarije druga. Takodje jedan balkon iz dnevne sobe.
U svim sobama je hrastov parket, plocice u kupatilu, kuhinji i hodniku.
Svi zidovi u kući su noseći i uvezani kvalitetnim cerklazom, te se može graditi više spratova. Armatura u stubovima je predimenzionirana od 10 na 16mm i koriscena je marka betona od koje se prave mostovi.
Strujna instalacija predimenzionirana, ima veći promjer od potrebnog, a ugrađivani su kablovi koji se koriste za spoljašnje vodove.
Krovna konstrukcija je posebno impregnirana u motorno ulje (obicno), nedjeljama su lezale grede u produženim olucima/kadicama. Na taj način je opasnost od vlage i štetočina minimirana. Nema betonske ploce, trska, pod, preko izolacija mineralnom vunom. Mogu se vidjeti i ostavljeni izvodi armature za naredni sprat (16mm).Visina plafona 2,60m.
Hidroizolacija podruma: Podrum od livenog betona, samo ispod dnevnog boravka, spoljni zidovi zasticeni bitumenom i nasuti sljunkom / drenaza.
Zbog blizine trafostanice od oko 200m je napon zimi uvijek stabilan, a zbog blizine glavne vodovodne cijevi nema problema sa snadbijevanjem vodom tokom ljeta, pa se i basta moze bez problema zalivati. Bašta ispred i iza kuće (parcele po 400 m) je obogaćena humusnom zemljom. Tu je istovareno oko 10 šlepera (ako neko voli rad na zemlji, donijela bi velike prihode)
Čitavom dužinom ograde je posađena vinova loza, djelimično i kivi koji se nalaze isto tako djelimično na krevetima. Pored toga ima dosta sadnica voća, smokve, japanske jabuke itd. Citavo zemljiste u tom dijelu Gornje Gorice je sljunkovito i izuzetno vodopropusno.
   
Cijena : 109000 eura